Chiftele din legume, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2016 | 11710 vizualizari

 

O reteta simpla de post, fara prea multe complicatii. Daca mai puneti si o salata de rosii langa, veti obtine o masa de post copioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovlecei mai micuti
  • 4 cartofi potiviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 3-4 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume, de post:

Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si cartofii. Mararul si patrunjelul verde spalat, le tocam marunt indepartand cozile. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele mici. Punem verdeata, ceapa verde in compozitia de mai sus. Presaram sare, piper si ierburile de Provence. Amestecam bine. La final, adaugam faina alba treptat, pana legumele sunt legate si putem forma chiftelele. Intr-o tigaie incingem ulei. Luam cate putina compozitie, formam chiftelele si le punem la rumenit. Focul trebuie sa fie potrivit. Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem cu ajutorul unei palete, pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Daniela

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Andreea

Rocsi 1

18.06.2016, 18:42

Catalina, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)