Chiftele din naut sau Falafel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 2406 vizualizari

 

O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr naut fier
  • -1 fir usturoi verde
  • -3 fire de ceapa verde
  • -patrunjel
  • -marar
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri faina de secara/naut/grau
  • -1 lingura ulei de susan
  • -100 gr seminte susan sau/si amestec de seminte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut sau Falafel:

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .


Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.


Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .


Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .


Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.


Se pot praji in ulei .


Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura .

TIPS-URI

1

se pot praji in baie de ulei

2

optional puteti adauga morcov razuit si alte condimente

3

nautul din conserva trebuie scurs bine de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut sau Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

27.05.2015, 15:46

Irina 1

27.05.2015, 15:48

cred ca am sa incerc, sunt curioasa.

Rocsi 1

27.05.2015, 19:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii