Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

de merisor in Mancaruri cu carne, 8 Ian 2018 | 1335 vizualizari

 

Când am văzut prima dată o rețetă de chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie, nici nu mi-a venit s-o citesc, gândind că nu e pe gustul meu așa ceva.
Apoi, am servit la o prietenă dragă așa ceva și m-a cucerit, iar cu prima ocazie, nu am mai stat pe gânduri și am preparat și eu rețeta ei.
Ideea e să combini ingredientele așa încât să obții un gust optim.
Eu am combinat  aproximativ 1:1 maioneza cu iaurtul, dar fiecare poate gusta compoziția pe parcurs și mai adaugă după caz ce preferă, mai multă maioneză, sau mai mult iaurt.
În unele rețete de chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie am văzut folosindu-se și smântână, dar eu nu am pus.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță muștar clasic
  • 1 linguriță apă minerală
  • sare
  • 300 ml ulei
  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne tocată( vită + porc)
  • 1 ceapă
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ou + 1 albuș
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • ulei pentru prăjit
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • Mai avem nevoie de:
  • 150 g iaurt
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 125 ml oțet
  • 125 ml apă
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie:

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare.


Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi, dar eu am lăsat-o 5 ore și a fost suficient.


Se toacă ceapa solzișori sau julien și se pune într-un vas cu capac(vas de sticlă ar fi ideal).


Se presară puțină sare peste ea, apoi se acoperă cu oțet și apă, puse în cantități egale.


Se dă vasul la rece.


Preparare chiftele


Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată fin, cartoful și morcovul date pe răzătoare și scurse bine de zeamă.


Omogenizăm bine ingredientele, apoi potrivim gustul compoziției cu sare, piper și condimente.


La final, adăugăm ouăle și pătrunjelul verde, tocat mărunt.


Modelăm chiftelele de mărimea nucilor și le prăjim în baie de ulei încins.


Putem alege și varianta preparării la cuptor.


Când sunt bine rumenite, le scoatem într-o sită sau pe prosoape absorbante.


Preparare maioneză


Amestecăm într-un bol gălbenușul cu muștarul și puțină sare.


Începem să picurăm ulei și introducem mixerul, la o treaptă mai mare.


Mixăm maioneza, picurând ulei. până obținem consistența dorită, iar spre final, adăugăm și apa minerală.


Apa minerală o va face mai cremoasă, dar mai taie și din gustul intens de ulei.


Zeamă de lămâie nu am mai pus, pentru că avem iaurtul acrișor, plus ceapa roșie ținută în oțet.


Într-un bol, se amestecă mai întâi în cantități mici, maioneza cu iaurtul și se adaugă ceapă roșie bine scursă.


Se gustă amestecul și se completează cu ingredientele enumerate, apoi se adaugă, chiftelele ( 16 la număr, în cazul meu).


Se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a fi servite.


Se presară pătrunjel verde, în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.01.2018, 22:05

Niciodata nu am mancat....cred ca sunt o bunatate! Arata grozav de bun preparatul tau! Vin la masa!

UrsanMihaela 1

26.01.2018, 21:40

prepar si eu ceva asemanator, dar ale tale au iesit mai aspectoase

merisor 1

26.01.2018, 22:17

Mulțumesc, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor