Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2010 | 3211 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 kg amestec carne de pui+carne de vita.
  • 4 cartofi roz potriviti.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 legatura marar verde.
  • 1 cutie rosii in suc de rosii Pomodore.
  • 1 ceapa rosie taiata foarte marunt.
  • 4 linguri de pasta de rosii.
  • 5 catei de usturoi tocati.
  • piper rosu macinat proaspat,
  • vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),
  • coriandru macinat,
  • ghimbir macinat,
  • nucsoara macinata,
  • scortisoara macinata,
  • chimen macinat,
  • boia dulce praf.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.:

Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1 legatura de patrunjel verde tocat marunt,1 ceapa taiata foarte marunt 2 catei de usturoi dati prin presa de usturoi.


Din toate aceste condimente,fiecare pune cat doreste,eu am pus un pic mai putin de jumatate de lingurita din fiecare condiment.


Dupa ce am pregatit carnea modelam chiftelutele in ce forma dorim.Eu le-am facut lunguiete exact ca in reteta care am luat-o de pe Gusto.ro .


Separat se fierb cei 4 cartofi in coaja,dupa care ii curatam si ii taiem in jumatati.Punem intr-o tava de yena un rand de chiftelute,un rand de cartofi fierti jumatati si apoi inca un rand de chiftelute.Peste toate acestea,turnam 1 cutie de rosii in suc de rosii si 4 linguri de pasta de tomate,pe care in prealabil le-am incalzit intr-o craticioara mai mica.Punem toata aceasta compozitie peste chiftelute in tava si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute.


Dupa 20 de minute scoatem tava si intoarcem chiftelutele si pe partea cealalta.Aceste chiftelute pot fi servite cu orez simplu fiert,sau cu orez cu taitei si muraturi asortate.Noi le-am servit doar cu cartofi fierti,a fost suficient.


Pentru ca am avut mai multa carne,am facut o tava cu rosii tocate si suc de rosii,iar in cealalta tava am pus un sos din amestec de mujdei cu sos de rosii tocate.Mie mi-au placute si cele cu sos rosu,cat si cele cu sos alb.Ambele au fost delicioase,pot spune doua feluri de chiftelute arabesti speciale.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute arabesti-Daoud Pasha." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:23

Excelent !!

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 12:50

Abia astept sa vad cum o pregatesti tu aceasta reteta,poate mai invat ceva nou si pun si eu in aplicare.Stiu ca esti o gospodina perfecta si am ce sa invat de la tine.

Oana 1

19.02.2010, 22:55

Oooo, ce bunatateeee O chifteluta mai e si pentru mine?? nu de alta, dar am tot gustat ce nu trebuia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi