Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2020 | 3519 vizualizari

 

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii franzela
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
  • sare
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingurita mustar
  • 150ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pentru salata
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml otet
  • 100 ml apa
  • sare 
  • 150 g smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana:

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb