Chiftelute cu de toate, la cuptor

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2016 | 10301 vizualizari

 

Mai ales verzituri am pus, ca a dat coltul ierbii....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 1.200 Kg carne de porc tocata
  • 2 cartofi mari cca 650 g
  • 3 morcovi cca 150 g
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 150 g leurda
  • 2 legaturi marar
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • faina pentru tavalit chiftelele
  • un pic de ulei pentru uns chiftelele
Portii: 72
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu de toate, la cuptor:

Mai intai pregatim toate ingredientele, curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Ceapa verde si leurda le taiem marunt, taiem si maraul marunt. Intr-un castron incapator punem carnea de vita si de porc si o amestecam, adaugam sare, apoi adaugam cartoful si morcovul ras si presaram si putin piper, omogenizam. Adaugam verdeturile, ceapa verde, leurda si mararul, la final adaugam cele 3 oua si omogenizam potrivim de sare si piper daca mai este nevoie.Formam chiftelute rotunde si le asezam pe o tava. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt , apoi luam fiecare chifteluta o trecem prin faina, scuturam surplusul d efaina si o asezam in tava, procedam la fel pana umplem tava cu chiftelute, 36 la numar, atat mi-au intrat. dam tava la cuptorul preincalzit,lasam cca 40 min, apoi cu o pensula de silicon ungem deasupra fiecare chifteluta si mai lasam cca 20 min la cuptor. Sunt bune atat calde cat si reci. sa aveti pofta. Eu am facut o cantitate mai mare, nu conteaza de ce si pentru ce, voi puteti sa reduceti cantitatile...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu de toate, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

tina58 1

11.04.2016, 13:58

Reteta e ok. Un singur lucru ma deranjeaza : carnea gata tocata. Eu nu cumpar niciodata carne gata tocata pentru ca nu este spalata si nu stiu ce s-a tocat acolo. Am cumparat de cateva ori si am luat de fiecare data plasa, ba era plina de seu, ba avea numai zgarciuri si bucatele mici de os, asa ca am zis ca pe mine nu ma mai prind de client la carnea asta. Chiar daca ti-o toaca in fata nu sta nimeni sa o spele si sa o curete de piei si zgarciuri. Asa ca eu imi cumpar bucata de carne pe care o vreau iar acasa o spal, o curat de piei, zgarciuri si surplusul de grasime(daca este cazul) si o toc cu ce vreau eu (ceapa, verdeata etc). Mi se pare ca asa e cel mai corect mod de a folosi carne tocata.

diaconta 1

11.04.2016, 14:11

Eu am uitat sa-ti cer chiftele cand am trecut pe la tine ))
sa mai faci si pentru uituci

diaconta 1

11.04.2016, 14:13

Si eu zic ca si Tina,nu mai cumpar carne tocata niciodata,mai ales ca mi-am achizitionat masina de tocat cu galbenii obtinuti pe site

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine in ou imbunatatita, la cuptor