Chiftelute cu legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2013 | 6457 vizualizari

 

Chiftelutele de legume ale Dakrisei mi-au facut asa o pofta incat azi, le-am preparat si eu aducand pe ici pe colo cateva mici modificari. L-am servit cu sos de iaurt, usturoi pisat si marar...o bunatateee!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ou
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu legume:

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.

Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.

Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.

Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.

 

TIPS-URI

1

Daca nu vi se par sanatoase prajite in ulei, puteti pune chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi sa le bagati la cuptor, la 220 grade pana ce devin rumene.

2

Le puteti servi alaturi de un sos facut din iaurt, usturoi pisat si marar sau alaturi de un ketch-up de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume