Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

de RODIMUR in Porc, 12 Iul 2018 | 6292 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare delicioasă. Această mâncare se poate face foarte bine și cu sos de roșii, dar mie-mi place cu sos de smântână și cașcaval, un sos foarte gustos și sățios. Este un sos foarte bun, care se poate servi și fără chifteluțe, numai cu spaghete, dar în acest caz ar mai fi necesare niște feliuțe de jambon, pentru ca mâncarea să fie perfectă. Mi se pare că nici un sos nu este mai bun, cu paste, sau cu chifteluțe...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de spaghete
  • Pentru chifteluțe:
  • 500 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • făină albă pentru modelat chifteluțele
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele
  • Pentru sos:
  • 100 grame de unt
  • 300 ml de smântână grasă
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de amidon
  • sare
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval:

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte. 

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește fin.

Se amestecă, până la uniformizare carnea tocată de porc cu: oul, sarea, piperul, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul, făina albă și pesmetul.

Când amestecul este uniform, se ia cu lingurița din el și se formează biluțe, care se aplatizează și se lasă în așteptare pe planșeta înfăinată, până ce se termină toată compoziția. Pentru acest preparat, chifteluțele trebuie făcute foarte mici.

Se prăjesc chifteluțele în ulei încins și la foc mic, ca să nu se ardă. Când sunt prăjite, se iau cu paleta și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei.

Se pun spaghetele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătește sosul. Untul se feliază și se topește în tigaie, la foc moderat. Când untul s-a topit complet, se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit, sarea și oregano. Se amestecă ingredientele până ce se topește cașcavalul și se lasă sosul pe foc mic încă 2-3 minute, după care se adaugă chifteluțele. Se acoperă chifteluțele cu sos și se întorc pe ambele fețe, lăsând tigaia pe foc încă 2-3 minute. 

Se amestecă restul de 50 ml de smântână cu o lingură de amidon, se omogenizează și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine îngredientele și se mai lasă pe foc încă 2 minute, timp în care sosul se îngroașă și se leagă frumos.

Când spaghetele au fiert, se scurg de apă, se clătesc și se pun într-un vas încăpător. Se adaugă chifteluțele cu sos, se amestecă ușor, pentru ca sosul să cuprindă toate spaghetele, după care mâncarea poate fi servită, caldă și ornată cu frunzulițe de mentă.

 

TIPS-URI

1

Pentru chifteluțe, nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, ca să devină transparentă și să aibă un gust plăcut, dulceag.

2

Scurgeți ceapa de uleiul în care s-a prăjit.

3

Chifteluțele pentru acest fel de mâncare trebuie să fie mici.

4

Faceți chifteluțele din carne de porc, sau de pui, ca să fie mai moi și mai gustoase. Cele de vită sunt mai câlțoase.

5

Puteți coace chifteluțele la cuptor, dacă nu vreți să le prăjiți în ulei.

6

După ce ați prăjit chifteluțele, puneți-le pe hârtie absorbantă, ca să scăpați de surplusul de ulei.

7

Pentru că sosul se face foarte repede, răzuiți din timp cașcavalul.

8

Serviți mâncarea caldă. Dacă mai rămâne, se poate reîncălzi și va fi la fel de bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parjolute de primavara