Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

de RODIMUR in Retete Delikat, 22 Iul 2018 | 2704 vizualizari

 

Zilele trecute trebuia să pregătesc, pentru un eveniment în familie, un platou cu aperitive calde, așa că m-am gândit ca printre altele să fac și niște chifteluțe cu susan, așa cum găsim uneori la mesele festive din restaurante, dar care, din păcate sunt reci. Și ca să fie mai bune, am adăugat condimente naturale Delikat: ierburi de grădină, oregano (care-mi place foarte mult) și condimente pentru chiftele. Fără prea mare efort și destul de repede, am făcut aceste chifteluțe, care au ieșit exact așa cum mi-am dorit: calde, crocante și foarte gustoase.
Din ingredientele de mai jos am făcut 25 de chifteluțe, câte 4/porție.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingură de făină albă
  • ierburi de grădină Delikat
  • oregano Delikat
  • condimente pentru chiftele Delikat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit ceapa și chifteluțele
  • 100 grame de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat:

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce s-a călit, ceapa se pune într-o sită, ca să se scurgă de ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează fin, sau se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se amestecă foarte bine; carnea tocată, oul, ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul pisat, pesmetul, făina, sarea, piperul și condimentele Delikat.

Se ia câte o linguriță din acest amestec, se formează o biluță care se trece prin susan, după care se lasă în așteptare, pe planșeta înfăinată, până ce se epuizează toată cantitatea de carne.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele, la foc mediu, pe toate fețele.

Când sunt prăjite frumos, chifteluțele se pun pe hârtie absorbantă ca să se elimine uleiul în exces.

Se servesc ca aperitive calde, pentru că sunt crocante și gustoase, dar sunt bune și reci.

TIPS-URI

1

Pentru aceste chifteluțe este bine să folosiți carne de porc sau de pui, care este mai moale și mai plăcută.

2

Nu puneți chifteluțele la prăjit, înainte ca uleiul să fie încins.

3

Ar fi bine să prăjiți chifteluțele în baie de ulei și atunci se vor rumeni frumos și uniform.

4

După prăjire, lăsați chifteluțele, câteva minute pe o hârtie absorbantă, ca să scăpați de uleiul în exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

29.07.2018, 09:25

Multumesc, Gheorghita! Intr-adevar, sunt foarte bune chiftelutele astea...

mihaelar63 1

02.08.2018, 14:27

La chiftele sunt mereu prezenta

RODIMUR 1

02.08.2018, 14:40

Cu mare drag, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branzeturi