Chiftelute de carne si verdeata, marinate

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2011 | 2816 vizualizari

 

Au "n" variante, ba prajite, ba fierte; cert e ca nou ne plac. Cu piure sau cu paste , e un fel consistent pentru pranz.

 

INGREDIENTE

Chiftele

  • 500 gr carne tocata (de care doriti. poate fi amestec porc+vita, porc sau pui)
  • o chifla
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel,marar,ceapa verde
  • 2 oua
  • sare,piper
  • un cartof

sos

  • o ceapa uscata
  • o lingurita busuioc
  • o cutie rosii pasate (500 gr )
  • o linguita zahar
  • 2 foi de dafin
  • sare,piper

ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de carne si verdeata, marinate:

Chiftele.


Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul.


Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine.


Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper.


Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le plonjam in uleiul incins dupa ce-n prealabil le-am trecut prin faina.


Le rumenim frumos pe toate partile.


Cat timp le prajim ne ocupam de sos.


Ceapa uscata o taiem juliene.


Incingem 3-4 linguri ulei , adaugam 2-3 linguri apa si ceapa. Lasam pana se inmoaie usor.


Adaugam rosiile , putina apa, punem capac si lasam la foc mic , 20 minute.


Adaugam foaia de dafin, zaharul,busuiocul, sare si piper dupa gust si mai fierbem 5 minute.


Cand am terminat de prajit chiftelele , le adaugam in sos (acesta trebuie sa fiedestul de gros. Lasam sa mai dea cateva clocote la foc foarte mic apoi putem servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne si verdeata, marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:27

bune bune

Cris2711 1

18.06.2011, 17:11

cand s-a spart gasca am aparut si eu

RuxyRux 1

18.06.2011, 18:19

Adevarat este ca sunt bune tareeee...mananci pana nu mai poti si cu sosul asta ...mmm...te lingi pe degetele Pupicei fata dulce si harnicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida cu pui si smantana