Chiftelute de cartofi cu branza

de ionix in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2009 | 5928 vizualizari

 

sursa retetei??? hmm, e ceva ce mi-a venit pe moment amestecand mai multe retete retinute... va garantez ca-s foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • circa 1 kg cartofi rosii
  • 400 g branza de vaci
  • 5 oua
  • circa 5 linguri cu faina
  • sare, pudra de chili si chimen
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu branza:

 

Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit. 

Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si chimen, dupa gust.

Ouale se bat ca la omleta si se pun peste cartofi. Peste cartofii amestecati cu ou se pune branza data pe razatoare, pe ochiurile mari.

Se adauga  si faina amestecand bine. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine.

Din compozitie se fac guguloaie turtite care se dau prin pesmet. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei foarte incins.

Se mananca atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Atentie: nu puneti prea multa sare daca folositi o branza sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de cartofi cu branza-0
Chiftelute de cartofi cu branza-1
Chiftelute de cartofi cu branza-2
Chiftelute de cartofi cu branza-3
Chiftelute de cartofi cu branza-4
Chiftelute de cartofi cu branza-5
Chiftelute de cartofi cu branza-6
Chiftelute de cartofi cu branza-7
Chiftelute de cartofi cu branza-8
Chiftelute de cartofi cu branza-9

COMENTARII (7)

ionix

ionix 1

14.12.2009, 10:28

fetelor, va sfatuiesc sa le faceti... eu as pune mai multa branza , asta asa pt gusturile mele

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

04.03.2010, 19:02

maine le fac si eu, cred k sunt delicioase

ionix

ionix 1

05.03.2010, 15:26

hehe.. am vazut ca le-ai facut... sper ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!