Chiftelute de cous cous

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 4986 vizualizari

 

Mereu am asociat chiftelutele la o lume ludica, la copilarie, la joc, la creatie. Ce tip de mancare iti permite mai mult sa experimentezi, sa incerci, sa faci diferite combinatii? Chiftelutele sunt in miracol in farfurie. Se intampla de multe ori, cel putin mie mi se intampla, nu stiu voua, sa ma trezesc cu frigiderul aproape gol si atunci stiu ca scaparea mea sunt chiftelele, pentru ca o chiftea tot reusesc sa creez, o chifteluta ca ce mi-a mai ramas prin frigider. Ciudat este ca de cele mai multe ori ceea ce iese e atat de delicios si de maret ca mi se pare o jignire sa numesc acea mancare chifteluta de ramasite. De aceea chiftelutelor mele de astazi nu le voi da numele de chiftelele de maxima urgenta (in acest caz aveam nevoie de ceva rapid inainte de a merge la cinema si nu avema nici timpul necesar sa fac cumparturi), ci le voi numi chiftelute orientale.

 

INGREDIENTE

  • - 100 g de cous cous
  • - 1 catel de usturoi
  • - 200 g de cartofi
  • - 100 g de morcovi
  • - 150 g de zuchine (dovlecel verde)
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • - curry
  • - cimbru
  • - curcuma
  • - seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cous cous:

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare.


Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei, un catel de usturoi si 2 fire de cimbru proaspat. Am adaugat putin curry si curcuma. Am amestecat cous cous-ul cu cartofii, morcovii, zuchinele si un ou. Am sarat si piperat. Am format chiftelute pe care le-am dat prin seminte de susan. Le-am dat la cuptor preincalzit, cu un fir de ulei de deasupra, 10 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cous cous" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:33

Alina26 1

17.01.2014, 12:32

interesanta idee!!la fav!!!

GretaRachita 1

18.01.2014, 12:02

Multumesc tuturor. Da bunica sunt fff bune. Ianculubita nu ar fi mers maslina inaacset caz pt ca ar fi acoperit gustl de curry si curcuma. incearca te rog asa reteta si imi spui apoi parererea ta. Eu consider ca sunt f bune asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag