Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 16957 vizualizari

 

Cumpar destul de rar lapte de la tarani, mai ales vara...de multe ori mi se strica laptele cumparat...asa am patit si de data asta. Nu am auncat laptele, ci am facut branza din el. Oricat de iubitori de branzeturi suntem, aceasta branza nu o mancam simpla...asa ca, trebuia facut ceva din ea...a iesit aceasta minunata tarta...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • pt deasupra:
  • masline verzi fara samburi
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • fulgi chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi:

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt.


Pt umplutura: branza se mixeaza cu untul moale si smantana, se adauga sare dupa gust, galbenusurile, grisul si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca incet cu o spatula si se pune umplutura peste aluatul din tava. Maslinele verzi se taie in jumatati si se pun peste branza. Se presara deasupra seminte de chimen si fulgi de chili rasniti. Se lasa tava acoperita la loc caldut pentru 15 min, apoi se introduce in cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Se lasa 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, inlaturam inelul si o lasam sa se raceasca de tot. Indepartam hartia de copt, portionam si servim cu salata preferata. Sa aveti pofta!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:18

Ispititoare!

gabrielasfechis 1

16.07.2014, 11:35

am facut si eu aseara si a iesit foarte bun

Pushaa 1

26.07.2014, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa si dovlecei