Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 20038 vizualizari

 

Cumpar destul de rar lapte de la tarani, mai ales vara...de multe ori mi se strica laptele cumparat...asa am patit si de data asta. Nu am auncat laptele, ci am facut branza din el. Oricat de iubitori de branzeturi suntem, aceasta branza nu o mancam simpla...asa ca, trebuia facut ceva din ea...a iesit aceasta minunata tarta...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • pt deasupra:
  • masline verzi fara samburi
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • fulgi chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi:

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt.


Pt umplutura: branza se mixeaza cu untul moale si smantana, se adauga sare dupa gust, galbenusurile, grisul si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca incet cu o spatula si se pune umplutura peste aluatul din tava. Maslinele verzi se taie in jumatati si se pun peste branza. Se presara deasupra seminte de chimen si fulgi de chili rasniti. Se lasa tava acoperita la loc caldut pentru 15 min, apoi se introduce in cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Se lasa 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, inlaturam inelul si o lasam sa se raceasca de tot. Indepartam hartia de copt, portionam si servim cu salata preferata. Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:18

Ispititoare!

gabrielasfechis 1

16.07.2014, 11:35

am facut si eu aseara si a iesit foarte bun

Pushaa 1

26.07.2014, 21:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu sparanghel si somon fumé