Chiftelute de curcan cu maioneza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 3007 vizualizari

 

M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca am castigat o masina electrica de tocat Naumann NM300 in urma unui concurs organizat pe pagina de facebook Bucataras.ro. M-am bucurat cel mai mult pentru faptul ca de acum o sa pot sa imi iau bucata de carne pe care o vreau ca sa o toc acasa si nu o mai cumpar direct tocata. Am pus masina in functiune si imediat carnea este tocata. Am ales sa pregatesc prima data niste chiftelute cu maioneza, sau marinate asa le zicem noi, ce nu le-am mai facut de cativa ani. Au iesit tare gustoase si chiar s-au mancat toate, bine ca nici nu am facut in cantitate industriala ca sa se sature ai mei de ele si sa nu mai vrea sa le consume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan cu maioneza:

Chiftelutele:


Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust. Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.


Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti. Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.


Maioneza:


Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam. Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.


Ceapa oparita:


Curatam ceapa si o taiem pestisor. Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc. Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama. Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.


Le asezam pe un platou si le dam la rece. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Multumesc Liliana

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Diana este bomba calorica dat tinand cont ca am pregatit o data dupa multi ani, eu zic ca merge

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Ma bucur daca iti plac Laurici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34