Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 12025 vizualizari

 

Prefer chiftelutele de dovlecei in locul celor din carne. Nu le fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza faptului ca incerc sa evit pe cat pot prajeala. De gustoase, sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei , marime medie
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 150 gr branza afumata de la sibieni ( se poate pune si telemea )
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul. 

Se formeaza chiftelutele, care se dau prin faina si se rumenesc pe ambele parti la foc mediu, asezandu-le apoi pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit. 

Se pot servi cu usturoi , sos de iaurt, sos Tzatziki sau cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecel