Chiftelute de peste

de simona72 in Peste, 9 Iul 2013 | 35273 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am facut pina acum chiftelute din peste, pt ca peste mincam destul de des...poate pt ca am crezut ca se fac destul de greu si trebuie sa le bibilesti...da nu e chiar asa...si apropo sunt grozave, imi plac mai mult ca si cele din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti (macrou am avut eu)
  • 5 cartofi mici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunfel
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 4-5 linguri pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste:

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc.


Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare, ceapa,usturoiul, mararul si patrunjelul.


Se paseaza bine toate ingredientele la robot si se pun intr-un castron peste peste. Se adauga oul, sare, piper dupa gust, 1 lingura de amidon si se amesteca bine compozitia de chiftele. Pesmetul il punem intr-o farfurie, uleiul la incins. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si formam chiftelute. Prajim chiftelele in ulei incins pina devin aurii.


Sunt crocante la exterior si moi in interior.Noi le-am servit cu pachetele de primavara cu legume(de la Lidl) si cu sos tzatzichi.


Pofta buna!!

TIPS-URI

1

merg f bine simple cu o salata de verdeturi si multa lamaie

2

dupa ce se prajesc puneti-le pe faufurie cu hirtie sa absoarba surplusul de ulei

3

daca folositi un file de peste atunci nu mai este nevoie sa fie oparit, mie asa mi s-a parut mai usor de scos oasele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

10.07.2013, 08:10

Imi plac mult

Dea_Dea 1

10.07.2013, 09:39

Aimo mai ai ? ca tare bine arata , nici eu n-am mai facut de mult

simona72 1

10.07.2013, 10:17

Dea mai sunt citeva....te astept

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chifteluțe de pește la cuptor