Chiftelute de vinete...

de lilik in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2010 | 4820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare,putin patrunjel,oregano
pt sosul de rosii:
  • 500 gr rosii(eu am folosit cherry)
  • 1 ceapa rosie
  • cateva frunze de busuioc
  • oregano
  • sare,ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vinete...:

se coc vinetele pe plita sau la cuptor,

cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,

amestecam bine apoi formam bilute pe care le dam prin faina si le punem la prajit.

le putem servi simple sau cu sos de rosii proaspete.

din pacate eu n-am putut face bilute k mi-a iesit prea moale dar la fel de gustoase.

pt sosul de rosii spalam rosiile si le taiem in doua

,curatam ceapa si o taiem marunt,dupa care o punem la calit.

cand ceapa incepe sa se rumeneasca punem rosiile si sarea dupa gust,acoperim si lasam sa fiarba(rosiile lasa apa si nu e nevoie sa punem)amestecand din cand in cand.

inainte cu 5 min sa-l dam la o parte punem oregano si busuioc.

pt a face chiftelutele cu sos trebuie sa le punem intr-o tigaie si sa turnam sosul deasupra,lasand sa fiarba  3-4 min.

pofta buna.

TIPS-URI

1

vinetele dupa ce le coacem le pitem toca  cum le facem pt salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vinete..." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu ardei