Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi

de simona72 in Vita, 1 Dec 2013 | 3420 vizualizari

 

O mancarica delicioasa pt un pranz in familie...

 

INGREDIENTE

  • pt chiftelute:
  • 600-700 gr pulpa de vitel
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pt prajit
  • pt sos:
  • 1 praz
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 gr ghebe(congelate am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 ceasca apa
  • 1 ceasca vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • sos Piri Piri dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi:

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc in ulei. Se scot pe servetele si se lasa sa absoarba surplusul de ulei. 

Pt sos: se lasa doar partea alba a prazului, se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala frunzele. Se taie felii si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se adauga ghebele, sosul de rosii, pasta de gososari si apa. Se lasa sa fiarba 15-20 minute pana sosul mai scade. Se adauga vinul, sare si piper dupa gust, sos iute Piri Piri cat dorim(atentie ca este foarte iute), zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul mai scade. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat marunt. Cat sosul fierbe curatam cartofii, ii punem la fiert in apa cu sare si facem un piure de cartofi. Servim chiftelutele cu sos si piure de cartofi, salata de cruditati sau muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

02.12.2013, 22:22

Super!

laura_n 1

03.12.2013, 16:11

tare buna mancarica! Ce sa vrei mai mult?

kukibella 1

12.12.2013, 10:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur