Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

de simona72 in Oaie, 3 Mai 2016 | 1225 vizualizari

 

Ador bucataria turceasca. Nu este o reteta turceasca, este o reteta cu influente turcesti. Am folosit carne de miel, mirodenii, le-am dat forma de chiftelute si mititei, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt in cuptor. As fi vrut sa le prajesc la gril sau la gratar dar conditiile nu au fost prielnice de aceasta data…

 

INGREDIENTE

1 kg carne de miel (pulpa, de be burta)

  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare roz
  • Mirodenii dupa gust: piper proaspat macinat, sumac, chimen, chimion, amestec de condimente pentru kebab (aproximativ ½ lingurita din fiecare)
  • Pentru garnitura:
  • 1 kg cartofi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Boia afumata
  • Pentru sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • Sare roz si piper proaspat rasnit
  • ¼ castravete Fabio
  • 1 lingurita menta uscata
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • In plus: salata rucola
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta:

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate la carnea tocata, plus sarea, uleiul, ceapa rosie tocata marunt si amestecul de mirodenii pentru kebab. Se amesteca cu mana compozitia. Se adauga 50-70 ml apa fierbinte, se framanta din nou carnea si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se formeaza cu mainile umede chiftele si/sau mititei. Se pun in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute.


Cartofii se curata de coafa si se fierb de jumatate in apa cu sare. Se strecoara de apa fierbinte cartofii, se pun langa carnea care a stat la cuptor 20 minute, se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, sare, piper proaspat rasnit, boia afumata si se amesteca. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cartofii sunt usor rumeni.


Pentru sos: castravetele se spala, nu se curata coaja, se taie in jumatate pe lungime, apoi in sferturi. Se taie partea cu seminte, restul de castravete se taie cubulete. Se pune castravetele taiat intr-un castronel, se adauga restul de ingrediente si se amesteca. Se asezoneaza dupa gust.


Se servesc chiftelele impreuna cu cartofi, salata rucola, iar peste salata sos de iaurt cu menta.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

03.05.2016, 21:55

ce apetisant arata

mihaelar63 1

06.05.2016, 00:53

Ce bine merge sosul cu chiftelutele s

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 00:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie la tigaie