Chiftelute din cartofi si orez

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 16 Iun 2010 | 10105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 pahar cu orez
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 linguri de faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi si orez:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite.

Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.

Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .

Sunt ideale pentru o zi de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Laly 1

16.06.2010, 11:45

Of Medi cat ai mai muncit.Hai ca vin cu o imbratisare sa-ti mai treaca oboseala

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:47

Rocsi, multumesc.................chiar pentru o zi de post le-am pregatit................

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:48

Laly, esti tare draguta...........si eu te imbratisez cu mult drag..............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi picanti la cuptor