Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d

de merisor in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2013 | 2749 vizualizari

 

Le-am vazut, mi-au placut, le-am executat.
Multumesc Gaby_d!
Aluatul l-am facut exact ca al Gabitei, dar am dublat cantitatile si tare mult mi-a placut, este un aluat foarte elastic pe care il poti modela foarte usor.
La chiftelute am folosit compozitia pe care o fac eu cel mai des.

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 900 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doza bere
  • 1 lingurita zahar
Pentru chiftelute:
  • 750g carne amestec, pui vita porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
  • 1 capatana usturoi
  • sare
25 gr unt pentru uns forma
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d:

Pentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina.


A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :).


Carnea pentru chiftelute am amestecat-o, proportia fiind cam 1/3 din fiecare tip.


Am trecut prin robot ceapa si usturoiul si le-am adaugat la carne, apoi am trecut si morcovul impreuna cu cartoful, pe care le-am adaugat la carne stoarse foarte bine ca acestea lasa zeama multa.


Am asezonat cu condimentele si sarea si am format chiftelutele.


Aluatul l-am impartit in 18 parti cat de cat egale, pe care le-am intins sub forma rotunda, am pus chiftelutele la mijloc si am unit marginile.


Am uns forma cu unt, am asezat chiftelele una langa alta, punandu-le cu partea unde am unit marginile in jos si am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade.


Pe parcurs am verificat deca in mijloc sunt coapte.


Noi am servit cu mustar sau ketchup.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:27

mamaieelena 1

12.02.2013, 23:46

bune rau

ralu_ca 1

15.02.2013, 19:38

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne