Chiftelute marinate

de Irina in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2010 | 6610 vizualizari

 

Ce poti sa faci cu o mana de carne tocata?

 

INGREDIENTE

  • 150 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • marar tocat
  • faina alba
  • Pentru sos:
  • o lingura doua de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie pulpa de rosii
  • un virf de cutit de busuioc
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lg zahar
  • 1 lg otet
  • 1 lg smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe ambele parti si cand s-au rumenit le-am scos pe un prosop de hartie.


Intr-un alt vas cu putin ulei am pus usturoiul pisat si putin busuioc pentru aroma, am adaugat pulpa de rosii (daca nu le luati taiate cubulete, ci rosii intregi, le taiati marunt) si am lasat sa dea cateva clocote impreuna. Apoi am pus si chiftelutele in sos, am presarat zahar, baza Mirodenia si otet. Smantana am amestecat-o intr-un bol cu putin sos si abia dupa aceea am turnat-o peste chiftele. Dupa inca vreo doua clocote mancarea e gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

eleny2010 1

18.11.2010, 21:59

interesanta reteta. imi plac kiftelele in sos. de cand zic sa adaug si eu sosul la kiftele si nu m am apucat de el.dar maine trebuie neaparat )) 5fur de la mine

Bya Ralu 1

30.12.2012, 17:14

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 09:41

imi plac chiftelutele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de castraveti murati cu pui