Chiftelute marinate

de Irina in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2010 | 6026 vizualizari

 

Ce poti sa faci cu o mana de carne tocata?

 

INGREDIENTE

  • 150 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • marar tocat
  • faina alba
  • Pentru sos:
  • o lingura doua de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie pulpa de rosii
  • un virf de cutit de busuioc
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lg zahar
  • 1 lg otet
  • 1 lg smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe ambele parti si cand s-au rumenit le-am scos pe un prosop de hartie.


Intr-un alt vas cu putin ulei am pus usturoiul pisat si putin busuioc pentru aroma, am adaugat pulpa de rosii (daca nu le luati taiate cubulete, ci rosii intregi, le taiati marunt) si am lasat sa dea cateva clocote impreuna. Apoi am pus si chiftelutele in sos, am presarat zahar, baza Mirodenia si otet. Smantana am amestecat-o intr-un bol cu putin sos si abia dupa aceea am turnat-o peste chiftele. Dupa inca vreo doua clocote mancarea e gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

eleny2010 1

18.11.2010, 21:59

interesanta reteta. imi plac kiftelele in sos. de cand zic sa adaug si eu sosul la kiftele si nu m am apucat de el.dar maine trebuie neaparat )) 5fur de la mine

Bya Ralu 1

30.12.2012, 17:14

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 09:41

imi plac chiftelutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan