Chinese food la mine acasa

de epurasha2bb in Peste, 1 Sep 2010 | 6989 vizualizari

 

fiindca m-am jucat cu fetele ''de-a chinezii'' a trebuit sa fac si mancare chinezeasca,am facut impreuna cu ele, bine mai mult cu Deea cea mare de 3 ani si au papat amandoua cu mare pofta si eu la fel,a iesit bun si aspectuos iar Deea a invatat sa aiba rabdare, sa manance orez cu betele si cate ceva despre cultura si obiceiurile chinezilor :)

 

INGREDIENTE

  • 3 fileuri de peste alb
  • 1/2 dovl;ecel
  • 1/2 vanata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 2-3 ardei grasi micuti de diverse culori
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 rosie mare/3 linguri sos de tomate eventual picant
  • 1 felie mai groasa de radacina de telina
  • 2 morcovi
  • sare, piper
  • 2 -3 felii castravete
  • orez 100 g
  • faina
  • pemset si seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinese food la mine acasa:

Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan.

Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina bastonase, se adauga si ele in wok si se prajesc impreuna.Se adauga acum si sosul de soia si putina sare, apoi o rosie fara coaja tocata marunt si un praf de piper.

Orezul se spala si se apoi se pune la fiert (100 g orez in 350-400 ml apa) se lasa acoperit spre sfarsit si se serveste separat asa alb simplu doar cu putina sare.

Pestele se tine putin in marinata din ulei de susan, zeama de lamaie sare si piper.Apoi se taveleste printr-un amestec de faina cu pesmet si seminte de susan si desigur sare.

O parte din peste l-am pastrat asa din marinata si l-am amestecat doar cu putin sos si l-am mai dat la tigaie putin.

Este o manacre usoara si foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese food la mine acasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste cu cartofi si rozmarin