Chiroşte aka colţunaşi

de ionix in Prajituri, 23 Mar 2010 | 13004 vizualizari

 

la acest desert au luat parte 3 generatii... i-am facut alaturi de iubita mea mamicuta si scumpa mea bunicuta....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • sare
  • 700 g faina
  • Apa calduta
  • Pentru umplutura:  
  • 300 g branza de burduf
  • 2 oua
  • 3-4 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiroşte aka colţunaşi:


-Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.



-Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.



Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie.


Taiem foaia in patratele. Pe mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim doua colturi.


O sa ne iasa un triunghi si apasam bine pe margini pentru a nu se desprinde.


Intre timp punem o oala cu apa la fiert impreuna cu putina sare si un varf de lingurita cu faina.


Cand apa clocoteste punem triunghiurile si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.


Dupa ce se scot din oala punem putin zahar peste.



Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Trebuie sa amestecam cand fierb pentru a nu se prinde intre ele…

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiroşte aka colţunaşi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

23.03.2010, 22:01

deci se face si peste Prut ... bunica mea e din jud Suceava... daca nu e branza de burduf se foloseste branza iute... nu stiu cum se numeste exact

Teo 1

23.03.2010, 22:03

mirosul placut a ajuns si la mine! bravo!

ionix 1

23.03.2010, 22:04

Teo, am stiut cu ce sa te ademenesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dereie (Coltunasi cu dulceata)