Chocolate Roll

de Lavinia in Dulciuri, 6 Feb 2013 | 1941 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 80 g unt
  • 2 linguri nutella(80-100 g)
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu stafide si alune(sau simpla)+40 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • cateva visine din visinata/compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Roll:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul.


Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma.


Se amesteca faina cu praful de cacao si se incorporeaza in compozitia de oua amestecand usor cu o lingura pentru a nu se lasa albusurile.


Se tapeteaza o tava (35/25 cm) cu folie si se coace blatul timp de 20 de min in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)


Blatul fierbinte se transfera pe un prosop umed si se ruleaza strans(eu am rulat blatul chiar in folia in care l-am copt)

Se lasa la racit.


Pentru crema se mixeaza untul spuma,se adauga treptat nutella si ciocolata topita cu frisca si racita in prealabil.La final se adauga romul.


Se desface cu grija blatul ,se umple cu crema si se ruleaza la loc.


Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa putin sa se racoreasca.Se imbraca rulada in ciocolata si se decoreaza dupa plac.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Roll" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 08:21

o bunatate

Lavinia 1

21.11.2013, 09:55

multumesc

Giana 1

22.05.2014, 10:22

Vai cum arata....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate roll