Chocolate Roll

de Lavinia in Dulciuri, 6 Feb 2013 | 3814 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 80 g unt
  • 2 linguri nutella(80-100 g)
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu stafide si alune(sau simpla)+40 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • cateva visine din visinata/compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Roll:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma.

Se amesteca faina cu praful de cacao si se incorporeaza in compozitia de oua amestecand usor cu o lingura pentru a nu se lasa albusurile.

Se tapeteaza o tava (35/25 cm) cu folie si se coace blatul timp de 20 de min in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Blatul fierbinte se transfera pe un prosop umed si se ruleaza strans(eu am rulat blatul chiar in folia in care l-am copt)
Se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza untul spuma,se adauga treptat nutella si ciocolata topita cu frisca si racita in prealabil.La final se adauga romul.

Se desface cu grija blatul ,se umple cu crema si se ruleaza la loc.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa putin sa se racoreasca.Se imbraca rulada in ciocolata si se decoreaza dupa plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Roll" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 08:21

o bunatate

Lavinia 1

21.11.2013, 09:55

multumesc

Giana 1

22.05.2014, 10:22

Vai cum arata....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chocolate roll