Choix à la creme

de corina241 in Prajituri, 26 Noi 2010 | 10210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 cana de faina
  • 1 cana de apa
  • budinca de vanilie 
  • 4 linguri de zahar
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • frisca lichida
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix à la creme:

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede pana se desprinde de pe vas;Se ia de pe foc si se pun ouale rand pe rand amestecand repede dupa fiecare.

Intr-o tava tavetata cu hartie de copt,cu ajutorul unui sprit punem compozitia formand mici gramajoare si dam la cuptor pentru 35 min la foc potrivit.

Cand s-au racit le taiem in 2 si umplem cu budinca de vanilie si frisca lichida mixata bine ,pana se intareste.

Budinca de vanilie se face conform intructiunilor de pe plic:continutul plicului il punem peste lapte amestecand bine pentru nu a face cocoloase si dam pe foc pana incepe sa se ingoase.Adaugam cele 4 linguri de zahar si amestecam pana se topeste.La sfarsit,dupa ce dam vasul jos de pe foc adaugam si zaharul vanilat.

Dupa ce umplem cojile cu crema si frisca,pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix à la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

marieta 1

28.11.2010, 20:45

bune tare!!!si ale mele sunt in cuptor astept sa se coaca!!!sper sa le pot posta si eu cat de curand!!!

corina241 1

28.11.2010, 22:26

te asteptam cu ele
astea s-au impartit deja

babi5 1

14.11.2013, 08:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu