Prajitura cu mere si ghimbir

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 1645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 mere,
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri cacao,
  • 6 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si ghimbir:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, scortisoara si ghimbirul, apoi ingredientele uscate, amestecate inainte. La final se adauga merele, curatate de coaja, taiate in cuburi mici si trecute prin faina. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se pun fulgi de migdale sau miez de nuca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza. Prajitura se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau cu topping de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si ghimbir-0
Prajitura cu mere si ghimbir-1
Prajitura cu mere si ghimbir-2
Prajitura cu mere si ghimbir-3
Prajitura cu mere si ghimbir-4
Prajitura cu mere si ghimbir-5

COMENTARII (11)

mena29

mena29 1

20.11.2011, 19:35

Lau

Lau 1

20.11.2011, 21:10

ce bine arata

Rux

Rux 1

21.11.2011, 21:13

Ce splendoare de prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!