Choux a la creme

de nadina73 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 4327 vizualizari

 

Am promis batatului care mi-a reparat calculatorul ca ma revansez cu ceva dulce ,cremos .............lui i plac tare mult dulciurile adica lui SORIN,iar rezultatal uitati ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • pt 4 portii:
  • 16 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml ulei
  • Crema:
  • 2 budinci de frisca
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • pep:
  • 2 linguri de faina
  • 200 lapte
  • Glazura :
  • ciocolata
  • unt
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: 159
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale.


Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da forma ,se coc la foc maxim adica la 250 grade pana se rumesc


Se scot se lasa la racit apoi se umplu cu crema.


Crema:


Se face pepul prima data si apoi se lasa la racit ,adica se amesteca bine faina cu laptele se pune compozitia pe foc pana se ingroasa apoi se lasa la racit.


Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu pepul racit si budinca. Budincile se dizolva in putin lapte dupa care se pun in restul de lapte cald amestecat cu zaharul pe soba, pana se ingroasa bine si se lasa la racit.


Crema in final se amesteca bine cu pepul racit, budincile si frisca batuta bine.


Se taie cate un capacel de la fiecare biluta sau gogosica cum vreti sa-i ziceti, se umple cu crema si se orneaza cu zahar pudra. Pitici au vrut si cu ciocolata si Sorin la fel asa ca am incercat sa impac si capra si varza.


Sincer, nu stiu cate mi-au iesit, dar au ramas si neumplute, cred ca jur de 150 bucati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

gaby pana faci tu deschide geamudar hai ca am o ideie, fa ca poate sefu iti da acuma 100 de galbeniiiiiiii

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

mena

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:15

hmmm...imi aduci aminte de copilarie ..mama facea cu gramada din astea ..nu maistiu cum se numeau ....dar sunt delicioase! ai 5
ar trebui sa cer reteta mamei ..sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie