Choux a la creme

de nadina73 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 6908 vizualizari

 

Am promis batatului care mi-a reparat calculatorul ca ma revansez cu ceva dulce ,cremos .............lui i plac tare mult dulciurile adica lui SORIN,iar rezultatal uitati ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • pt 4 portii:
  • 16 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml ulei
  • Crema:
  • 2 budinci de frisca
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • pep:
  • 2 linguri de faina
  • 200 lapte
  • Glazura :
  • ciocolata
  • unt
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: 159
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale.

Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da forma ,se coc la foc maxim adica la 250 grade pana se rumesc

Se scot se lasa la racit apoi se umplu cu crema.

Crema:

Se face pepul prima data si apoi se lasa la racit ,adica se amesteca bine faina cu laptele se pune compozitia pe foc pana se ingroasa apoi se lasa la racit.

Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu pepul racit si budinca. Budincile  se dizolva in putin lapte dupa care  se pun in restul de lapte cald amestecat cu zaharul pe soba, pana se ingroasa bine si se lasa la racit.

Crema in final se amesteca bine  cu pepul racit, budincile si frisca batuta bine.

Se taie cate un capacel de la fiecare biluta sau gogosica cum vreti sa-i ziceti, se umple cu crema si se orneaza cu zahar pudra. Pitici au vrut si cu ciocolata si Sorin la fel asa ca am incercat sa impac si capra si varza.

Sincer, nu stiu cate mi-au iesit, dar au ramas si neumplute, cred ca jur de 150 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

gaby pana faci tu deschide geamudar hai ca am o ideie, fa ca poate sefu iti da acuma 100 de galbeniiiiiiii

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

mena

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:15

hmmm...imi aduci aminte de copilarie ..mama facea cu gramada din astea ..nu maistiu cum se numeau ....dar sunt delicioase! ai 5
ar trebui sa cer reteta mamei ..sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia