Churros

de Anamaria Cook in Dulciuri, 17 Iul 2013 | 14583 vizualizari

 

Gogoselele astea imi aduc aminte de mare: un sombrero mare va rog!!!

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g faina
  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • ciocolata topita pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

  Puneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului.

  Lasati aluatul sa se racoreasca pana nu mai frige, dar nu il lasati sa se raceasca de tot. Puteti topi ciocolata intre timp :) sa puteti incerca gogoselele imediat ce sunt gata. Cand aluatul s-a racorit adaugati ouale unul cate unul amestecand pana ce obtineti un aluat moale si lipicios.

  Folositi o punga de plastic cu un varf in forma de stea pentru a forma gogosile. Eu le-am format pe o spatula apoi scufundati-le in ulei incins pana ce se desprind de aceasta si capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop de bucatarie.

  Pudrati cu zahar si serviti cu sosul de ciocolata (Pentru acesta eu am folosit o ciocolata amaruie si putin lapte  ~50 ml cat sa se formeze un sos de consistenta smantanii).

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Churros