Chutney iute din vinete

de Brindusa in Conserve, 18 Oct 2010 | 8250 vizualizari

 

Am facut aceasta conserva pentru prima oara in vara, dar abia acum am gustat din ea. Si pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit, o impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete mai mici (fara prea multe seminte)
  • 6 cepe mari, tocate
  • 50 g radacina de ghimbir, curatata si taiata cubulete
  • 5 capatani de usturo, taiate bucati mai mari
  • 5 linguri pudra de turmeric
  • 3 linguri chimen pudra
  • 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli) 
  • 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
  • 2 linguri schinduf (optional)
  • 2 linguri boabe de mustar, pudra
  • 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
  • 1 l otet de vin alb
  • 500 g zahar brun
  • 2+ 4 linguri de sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney iute din vinete:

  1. Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. 
  2. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
  3. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney iute din vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu vinete a la "tanti" Ana din Craiova