Ciocolata de casa

de soryna1981 in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 7204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 gr lapte praf Malita( desi folosesc de la Dr. Oetker cand am vrut sa cumpar,doar asa am gasit la gramaj mai mic)
  • 100 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
  • 2 linguri cacao
  • 75 gr marga Rama cub
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri miez nuca  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Laptele se pune pe foc cu margarina, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza toata margarina in lapte. Se trage de pe foc,se pun in compozitie esenta rom dupa gust,stafidele si nuca.

Se strecoara laptele, iar stafidele deja inmuiate se pun impreuna cu nuca in laptele praf se amesteca, si putin cate putin se pune laptele peste laptele praf amestecand foarte bine.

Atentie, uneori nu este necesar tot lichidul, de aceea sa nu puneti tot la inceput, decat pe rand, trebuie sa obtineti o pasta foarte densa, nu moale sau lichida.Se incorporeaza ingredientele bine si se pune pe o folie aluminiu sau folie alimentara, se ruleaza si se da la rece pana se intareste.

TIPS-URI

1

Miezul nuca se rupe bucatele si se prajeste putin,

2

Se pot pune si arahide, alune. 

3

Aceasta cantitate din reteta este pentru o portie de ciocolata de casa cat pentru 2 persoane sa-si satisfaca pofta, daca doriti pentru mai multe persoane mariti toate  cantitatile.  

4

Nu am specificat zahar in reteta, deoarece acest tip de lapte praf are o cantitate destula de zahar incat nu mai este absolut deloc nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ianculubita 1

15.02.2012, 20:08

ciocolata????si eu vreau

Sim0na 1

15.02.2012, 22:09

Foarte buna! Imi place mult

soryna1981 1

16.02.2012, 16:04

mersi fetele, poate data viitoare voi face mai....multa cantitate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure