Ciocolata de casa

de Criss in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 3439 vizualizari

 

Pot sa spun cu mana pe inima ca niciodata nu mi-a placut batonul sau ciocolata de casa, daaaaar am descoperit reteta perfecta pe blogul Licutei Marin. Licuta e una dintre fetele dragi mie din blogosfera. Are niste retete grozave si poze super reusite. Una din retetele grozave e si aceasta ciocolata de casa. A mea a iesit putin mai lipicioasa si asta din doua (sau chiar 3) motive:
1. n-am avut cu ce sa masor 83,333 :) ml apa (n-am facut reteta intreaga ci doar 2/3 din reteta) asa ca am pus apa cam dupa ochi
2. cineva tot dadea tarcoale frigiderului
3. am folosit lapte praf degresat

Ciocolata mea a stat vreo doua ore in frigider, dupa care a trebuit sa o portionez si a disparut ca prin farmec. Cele doua bucati ramase au fost perfecte azi dimineata.
Am sa postez cantitatile date de Licuta

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .


Se adauga cacao si si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel. Eu am amestecat cu lingura si mi-au ramas mici cocoloase de lapte praf, dar n-a fost ceva deranjant.


Se toarna ciocolata intr-un vas termorezistent uns cu unt sau tapetat cu hartie de copt. Nu faceti ca mine, nu folositi folia de aluminiu ca se lipeste tare de tot. M-am chinuit o jumatate de ora sa desprind folia de pe ciocolata. :) Deci, se toarna ciocolata si se infig din loc in loc nucile prajite, apoi se pune vasul in frigider pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

22.03.2012, 20:48

Foarte buna!

Criss 1

23.03.2012, 05:13

Multumesc dragele mele.

Valclaudia 1

19.03.2013, 20:07

vai,Criss.... ce-mi faci tu mie! Mor de poftaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata