Ciocolata de casa

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2013 | 8144 vizualizari

 

Delicioasa si deloc...nevinovata :)))) asa ca va rog cu masura, daca va puteti abtine :)))
Aceasta ciocolata are o consistenta cremoasa si usor sfaramicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 200 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.


Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel.


Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia.


Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea.


A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.


 

TIPS-URI

1

Serviti-o cu alune de padure sau nuci, acestea pot fi introduse si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:22

Da, Diana...si mie!, multumesc!

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:23

Lau, multumesc!

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:23

Te imbratisez Diuta si-ti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello