Ciocolata de casa

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 1370 vizualizari

 

Eu am facut jumatate de cantitate pentru ca la mine nu se mananca mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 pachet unt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg cacao sau roscove
  • 50 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul.


Alunele se prajesc putin pe o plita sau la cuptor.


Peste sirop se adauga lapte praf, cacao si alunele. La inceput ciocolata de casa va fi mai moale, Acum este mometul sa puneti lapte praf mai mult daca o vreti mai tare.


Cu cat se raceste va deveni mai tare.Se pune intr-un vas cu suprafata intinsa (20/30 cm) si se tine la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

babi5 1

24.11.2014, 07:58

MotanLaOale 1

24.11.2014, 09:03

cristina1985 1

19.04.2016, 18:17

Ciocolata de casa este putin moale la inceput ,dar sa nu va speriati pentru ca se intareste, pe masura ce se raceste. Eu am facut de mai multe ori aceasta reteta si a doua oara am pus doar 150 g zahar si este mai buna
Mi se pare cea mai buna reteta de ciocolata de casa incercata, pentru ca se simte gustul laptelui praf.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa