Ciocolata de casa

de iri_iri in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 1436 vizualizari

 

Sotului meu, pe lîngă crema de zahar ars, ii place și ciocolata de casă si de aceea, cum nu am mai facut niciodată, era cazul sa incerc.....S-a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apă
  • 250 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • esență de rom 
  • 100 g alune caramelizate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul.


Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează.


Acest sirop se pune intr un alt vas, pentru adaugarea celorlalte ingrediente.


Adaugam apoi esența si cacaua, iar la final, adaugam laptele praf. Se amestecă cu un tel până se încorporează tot laptele praf si la final adaugam alunele.


Eu am pus ciocolata într-un vas pe care l-am tapetat cu folie alimentară si am dat la rece până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

stefy_a 1

22.02.2017, 08:30

de casa si buna, adica minunata!

Bucataras Diana 1

26.02.2017, 01:14

Cat de curand o sa incerc si eu

oanapl 1

26.02.2017, 13:01

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello