Ciocolata de casa

de iri_iri in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 901 vizualizari

 

Sotului meu, pe lîngă crema de zahar ars, ii place și ciocolata de casă si de aceea, cum nu am mai facut niciodată, era cazul sa incerc.....S-a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apă
  • 250 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • esență de rom 
  • 100 g alune caramelizate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul.


Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează.


Acest sirop se pune intr un alt vas, pentru adaugarea celorlalte ingrediente.


Adaugam apoi esența si cacaua, iar la final, adaugam laptele praf. Se amestecă cu un tel până se încorporează tot laptele praf si la final adaugam alunele.


Eu am pus ciocolata într-un vas pe care l-am tapetat cu folie alimentară si am dat la rece până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

stefy_a 1

22.02.2017, 08:30

de casa si buna, adica minunata!

Bucataras Diana 1

26.02.2017, 01:14

Cat de curand o sa incerc si eu

oanapl 1

26.02.2017, 13:01

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria