Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Miha in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 4624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 240 ml apa
  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 60 g cacao neagra
  • 700 g lapte praf Raraul
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.



Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.



Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.



Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.


Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie. :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

sisterskitchen 1

19.02.2012, 08:09

Arata grozav!

jolygina 1

19.02.2012, 10:24

simo_brkic 1

20.02.2012, 14:51

mmmm ce mult am cautat o reteta cu ciocolata de casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa (raw vegan)