Ciolan afumat cu varza acra

de Panacris in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2011 | 12118 vizualizari

 

Ieri seara ma astepta o surpriza acasa, sotul meu a poftit la ciolan afumat asa ca a cumparat unul. Cel mai usor mi-a fost sa-l combin cu varza acra. Va asigur ca a iesit o nebunie!!!

 

INGREDIENTE

  • un ciolan afumat
  • varza acra 1500 kg
  • ardei 1 bucata
  • morcov 1 bucata
  • sare, piper, boia de ardei dulce
  • marar verde 1 legatura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat cu varza acra:

Ciolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune.

Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul, morcovul se da pe razatoare se presara sarea, piperul, boiaua si mararul tocat marunt. Se acopera cu apa se pune capacul si se lasa la fiert. Pentru cei/cele care folosesc Kukta, se fierbe mai fierbe cca. 60 de minute dupa ce incepe sa fluiere. Cei care folosesc oala obisnuita pe aragaz cred ca undeva la vreo 2 ore, pana cade carnea de pe os.

Va asigur ca e o nebunie alaturi de painica de casa !!!

TIPS-URI

1

se poate consuma si cu smantana sau ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu varza la oala de lut