Ciolan Bavarez

de MotanLaOale in Porc, 12 Noi 2013 | 21339 vizualizari

 

Prea mi-au facut pofta fetele pe aici, ca sa nu fac si eu! Cat de bun este nu va zic! :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc afumat (1,3 kg)
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 50ml ulei
  • 500ml bere (blonda sau bruna)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan Bavarez:

Ciolanul se pune la fiert in apa cu piperul boabe si foile de dafin.

Nu se pune sare avand ciolanul destula injectata prin procesul industrial.

Se fierbe 1 ora, se scota din apa, care nu se arunca, si se usuca.

Se pune uleiul intr-o tava si ciolanul se intoarce pe toate partile sa se unga bine cu ulei.

Se pune in tava usturoiul curatat si taiat felii si ceapa curatata si taiata in 6.

Se presara piperul, boiaua si cimbrul.

Se toarna din zeama in care a fiert ciolanul si 300ml bere (blonda am avut eu).

Se introduce in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Daca il doriti mai putin rumenit se poate acoperi la inceput cu folie.

Se roteste pe toate partile si se stropeste mai mereu cu zeama din tava.

Cand scade zeama se mai adauga 200ml bere.

Cand se desprinde de pe os este gata.

Se scoate din cuptor si se mai stropeste in continuare cu zeama din tava 2-3 minute.

Se pune pe farfurie, se taie si se consuma.

Este bun cu fasole, varza calita, pireu de cartofi si muraturi.

Dar cel mai bun este cu hrean si mustar si paine calda.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi bere blonda sau bruna.

2

Cand se introduce in cuptor se poate cresta soriciul si se face mai depede, dar isi pierde forma de ciolan traditionala.

3

Se poate pune si alte mirodenii, coriandri, rozmarin dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan Bavarez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor