Ciolan Bavarez

de MotanLaOale in Porc, 12 Noi 2013 | 7439 vizualizari

 

Prea mi-au facut pofta fetele pe aici, ca sa nu fac si eu! Cat de bun este nu va zic! :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc afumat (1,3 kg)
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 50ml ulei
  • 500ml bere (blonda sau bruna)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan Bavarez:

Ciolanul se pune la fiert in apa cu piperul boabe si foile de dafin.


Nu se pune sare avand ciolanul destula injectata prin procesul industrial.


Se fierbe 1 ora, se scota din apa, care nu se arunca, si se usuca.


Se pune uleiul intr-o tava si ciolanul se intoarce pe toate partile sa se unga bine cu ulei.


Se pune in tava usturoiul curatat si taiat felii si ceapa curatata si taiata in 6.


Se presara piperul, boiaua si cimbrul.


Se toarna din zeama in care a fiert ciolanul si 300ml bere (blonda am avut eu).


Se introduce in cuptor pentru 1,5-2 ore.


Daca il doriti mai putin rumenit se poate acoperi la inceput cu folie.


Se roteste pe toate partile si se stropeste mai mereu cu zeama din tava.


Cand scade zeama se mai adauga 200ml bere.


Cand se desprinde de pe os este gata.


Se scoate din cuptor si se mai stropeste in continuare cu zeama din tava 2-3 minute.


Se pune pe farfurie, se taie si se consuma.


Este bun cu fasole, varza calita, pireu de cartofi si muraturi.


Dar cel mai bun este cu hrean si mustar si paine calda.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Se poate folosi bere blonda sau bruna.

2

Cand se introduce in cuptor se poate cresta soriciul si se face mai depede, dar isi pierde forma de ciolan traditionala.

3

Se poate pune si alte mirodenii, coriandri, rozmarin dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan Bavarez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Bya Ralu 1

02.12.2013, 19:02

super

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 19:48

foarte gustos

MotanLaOale 1

02.12.2013, 19:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel