Ciorba a la grec

de -Licurici- in Ciorbe, 13 Aug 2015 | 3840 vizualizari

 

De cand am preparat-o prima data, ne-a cucerit pe toti.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o bucata radacina de telina
  • 100 g orez
  • 500 g smantana
  • 5 galbenusuri
  • o lamaie
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec:

Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand.

Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi le-am calit in putin ulei. 

Orezul l-am lasat la inmuiat in apa.

Cand a fost gata carnea de pui, am scos-o, apoi am taiat-o cubulete.

Apa in care a fiert carnea, am impartit-o in doua. Am pus legumele peste jumatate de apa si am lasat sa fiaba 10 min, apoi am adaugat puiul maruntit, orezul, sare si piper. Am lasat pe foc pana ce orezul s-a fiert. 

Intre timp, am amestecat intr-un castron smantana, galbenusurile si zeama de lamaie, apoi am adaugat jumatatea de supa, care s-a racit. Am adaugat compozitia peste legume si carne, apoi am pus patrunjel tocat si am mai dat de doua ori in foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec cu carne de porc