Ciorba de cartofi acrita cu bors

de mamaieelena in Ciorbe, 26 Mai 2011 | 11228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi de marime medie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 3 bucati (cele albe)de praz
  • 1/2 patrunjel radacina
  • 100 gr.telina radacina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 fir de patrunjel verdeata
  • 1 legatura de leustean verde
  • bors dupa gust (eu il pregatesc in casa si imi iese acru)
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • fidea(eu nu am avut in casa si am pus ce aveam)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi acrita cu bors:

Intr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da sa clocoteasca am pus toate legumele la fiert si am acoperit cu capacul. Dupa o jumatate de ora am incercat sa vad daca sunt fierte si am pus si sucul de rosii ,uleiul,lasand sa mai clocoteasca un minut dupa care am pus si borsul dar si sarea altfel nu se simte borsul daca este acru sau nu. Am completat si cu apa sa fie mai plina oala ca erau destule legume. Am lasat sa clocoteasca bine borsul si inainte de a stinge focul am pus fideaua si leusteanul verde tocat marunt.Pofta mare 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de cartofi acrita cu bors-0
Ciorba de cartofi acrita cu bors-1
Ciorba de cartofi acrita cu bors-2
Ciorba de cartofi acrita cu bors-3

COMENTARII (32)

mamaieelena

mamaieelena 1

28.05.2011, 08:59

ionela,mena,LUK multumesc

Rux

Rux 1

28.05.2011, 12:33

Vina la pranz la o portie...grozav

jolygina

jolygina 1

03.07.2011, 21:14

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!