Ciorba ardeleneasca

de Sabina in Ciorbe, 13 Mai 2009 | 20532 vizualizari

 

Am mancat la Ampoita o astfel de ciorba ...tare buna bucataria ardeleneasca. Odata ajunsa acasa am pregatit-o dupa o documentare in prealabil.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc afumata
  • 2 morcovi si 1 albitura (patrunjel)
  • 1 telina
  • ardei gras rosu si verde
  • o canuta cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de otet
  • tarhon uscat
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele. Optional se poate pune un pumn de orez. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce totul este fiert se adauga tarhonul maruntit. Separat, se amesteca galbenusurile de ou, otetul si smantana, pentru ca mai apoi, sa se toarne peste ciorba fierbinte, dar luata de pe foc.


La final se adauga tarhonul (care ii da un parfum aparte).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

20.05.2011, 12:50

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:46

Bya Ralu 1

06.12.2012, 21:48

yammy yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Bors cu costita de porc