Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

de Sidy in Ciorbe, 30 Iun 2012 | 9056 vizualizari

 

Dupa cum ati aflat deja , familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz...
Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • marar verde
  • smantana(optional)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite:

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.


Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.


Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.


Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari , varza , sare , marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.


Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.


Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.


Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste cu ardei iute, linga....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Alinutza80 1

01.07.2012, 15:43

vin si eu la o ciorbita

Lau 1

01.07.2012, 16:55

place

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana