Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

de Sidy in Ciorbe, 30 Iun 2012 | 13248 vizualizari

 

Dupa cum ati aflat deja , familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz...
Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • marar verde
  • smantana(optional)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite:

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.

Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.

Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.

Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari , varza , sare , marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.

Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.

Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.

Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste cu ardei iute, linga....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza