Ciorba cu carnati de casa si moare

de mihaelar63 in Ciorbe, 22 Ian 2016 | 1307 vizualizari

 

Acum este sezonul pentru o ciorba buna cu carnati de casa afumati si moare [ zeama de varza acra, murata ]. Este o ciorba hranitoare pe care eu as pune-o in topul ciorbelor ,, reparatoare ''. Rivalizeaza cu ciorba de burta. Eu o prepar de obicei penru primele zile ale anului, dupa revelion. Nu-i regula, buna-i si acum :D .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carnati afumati de casa
  • 1 l moare [ zeama acra de varza murata ]
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi rondele
  • 2 cartofi cuburi
  • 2 linguri orez
  • 1 radacina patrunjel cuburi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 crenguta maghiran uscat
  • patrunjel verde tocat
  • codite de ceapa verde
  • sare (optional)
  • smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnati de casa si moare:


  1. Ceapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute.

  2. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen.

  3. Se amesteca si se pune la fiert cu 2 l apa.

  4. Bucata de carnat de casa se spala cu apa calda si se pune la fiert in oala .

  5. Adugati cartofii, orezul si crenguta de maghiran.

  6. Moarea se fierbe separat in alta oala. Daca este necesar se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte.

  7. Se scoate bucata de carnat, se portioneaza rondele si se introduce inapoi in ciorba.

  8. La sfarsit se acreste cu zeama fiarta de moare.

  9. Se gusta si se pune sare doar daca este necesar.

  10. Serviti ciorba cu calda, cu codite de ceapa si patrunjel verde .

  11. Atat de buna a fost incat nu a mai avut nevoie de smantana.

  12. Langa ciorba noi am servit ardei iute, ridichi si ceapa rosie.

  13. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Moarea se fierbe separat in alta oala. Se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte .Moarea se aduga la sfarsit la restul ciorbei.

2

Moarea si carnatii sunt sarati, de obicei nu mai este nevoie de sarare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnati de casa si moare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Zamfira 1

02.02.2016, 11:52

RuxyRux 1

22.12.2016, 11:54

Ciorbele tale imi aduc aminte de copilarie...de Ardeal

-Marius- 1

23.12.2016, 06:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post