Ciorba cu carnati de casa si moare

de mihaelar63 in Ciorbe, 22 Ian 2016 | 4826 vizualizari

 

Acum este sezonul pentru o ciorba buna cu carnati de casa afumati si moare [ zeama de varza acra, murata ]. Este o ciorba hranitoare pe care eu as pune-o in topul ciorbelor ,, reparatoare ''. Rivalizeaza cu ciorba de burta. Eu o prepar de obicei penru primele zile ale anului, dupa revelion. Nu-i regula, buna-i si acum :D .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carnati afumati de casa
  • 1 l moare [ zeama acra de varza murata ]
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi rondele
  • 2 cartofi cuburi
  • 2 linguri orez
  • 1 radacina patrunjel cuburi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 crenguta maghiran uscat
  • patrunjel verde tocat
  • codite de ceapa verde
  • sare (optional)
  • smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnati de casa si moare:

  1. Ceapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute.
  2. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen.
  3. Se amesteca si se pune  la fiert cu 2 l apa.
  4. Bucata de carnat de casa se spala cu apa calda si se pune la fiert in oala .
  5. Adugati cartofii, orezul si crenguta de maghiran.
  6. Moarea se fierbe separat in alta oala. Daca este necesar se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte.
  7. Se scoate bucata de carnat, se portioneaza rondele si se introduce inapoi in ciorba.
  8. La sfarsit se acreste cu zeama fiarta de moare.
  9. Se gusta si se pune sare doar daca este necesar.
  10. Serviti ciorba cu calda, cu codite de ceapa si patrunjel verde .
  11. Atat de buna a fost incat nu a mai avut nevoie de smantana.
  12. Langa ciorba noi am servit ardei iute, ridichi si ceapa rosie.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Moarea se fierbe separat in alta oala. Se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte .Moarea se aduga la sfarsit la restul ciorbei.

2

Moarea si carnatii sunt sarati, de obicei nu mai este nevoie de sarare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnati de casa si moare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan de porc