Ciorba cu galusti si afumatura

de alilianaa in Supe/Ciorbe, 6 Iun 2013 | 5062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de ceapa verde
  • doi morcovi
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • 700 ml bors
  • 300 g rosii
  • leustean verde
  • 30 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 2 cepe albe
  • coasta de porc afumata 600 g
  • doua oua
  • 5 linguri de gris
  • 40 ml ulei
  • unn praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galusti si afumatura:

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala. 

Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.

Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei,  2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte. 

La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!

Se toaca leustean verde.

TIPS-URI

1

apa rece ajuta la umflarea galustilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galusti si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Anett 1

06.06.2013, 22:46

Sim0na 1

07.06.2013, 11:10

Imi place de mor cioba cu afumatura! Dar fara galusti

alilianaa 1

11.06.2013, 19:17

multumesc........ fiecare cum ii place Simo!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de afumătură