Ciorba cu galusti si afumatura

de alilianaa in Supe/Ciorbe, 6 Iun 2013 | 2867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de ceapa verde
  • doi morcovi
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • 700 ml bors
  • 300 g rosii
  • leustean verde
  • 30 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 2 cepe albe
  • coasta de porc afumata 600 g
  • doua oua
  • 5 linguri de gris
  • 40 ml ulei
  • unn praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galusti si afumatura:

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala.


Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca.


Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.


Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei, 2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte.


La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!


Se toaca leustean verde.

 

TIPS-URI

1

apa rece ajuta la umflarea galustilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galusti si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Anett 1

06.06.2013, 22:46

Sim0na 1

07.06.2013, 11:10

Imi place de mor cioba cu afumatura! Dar fara galusti

alilianaa 1

11.06.2013, 19:17

multumesc........ fiecare cum ii place Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon