Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Apr 2021 | 3527 vizualizari

 

 Ciorbita aceasta a iesit exact asa cum o doream. Noi in Ardeal gatim multe ciorbe cu smantana. Pe aceasta am dorit-o in mod special fara. Partea interesanta este ca pana la pozat fazele intermediare, am mancat aproape tot carnatul prajit :))) Ce sa-i faci ? Miroseau prea bine si erau prea rumeni .A trebuit sa suplimentez portiile carnat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartof
  • 500 gr carnat afumat de casa
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 tite telina apio
  • 2 fire marar verde tocat
  • 1 felie telina radacina
  • 1 lingurita boia
  • 1 foie dafin verde
  • 1pahar mare de bulion rosii gros-de casa
  • frunze de tarhon verde
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.
  3.  Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput.
  4. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa, morcovul, telina radacina si foaia de dafin [ usor rupta ].
  5.  Pentru ca am mancat aproape tot carnatul proaspat prajit, a trebuit sa-l inlocuiesc.
  6. Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput . Va da o aroma deosebita .
  7. Adaugati boiaua de ardei dulce si amestecati .
  8. Imediat turnati 3 l apa fierbinte ( grabiti procesul de fierbere ).Sarati.
  9. Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte , si se stinge rapid cu apa . Va da o culoare frumoasa . Daca apuca sa se prajeasca mai mult , devine amaruie .
  10. Dupa 15 minute de fiert se pun cartofii taiati cuburi , tijele de telina , mararul si tarhonul .
  11. Lasati sa fiarba inca 15 minute .
  12. Incercati daca sunt fierte toate legumele . Piparati .
  13. Adugati bulionul de rosii si lasati sa dea un clocot mic .
  14. Eu am avut un bulion de rosii foarte gros !!!
  15. Gustati si dregeti ciorba daca mai este necesar !!!
  16. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime !!!
  17.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput. Va da o aroma deosebita.

2

Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte si se stinge rapid cu apa. Va da o culoare frumoasa. Daca apuca sa se prajeasca mai mult, devine amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.04.2021, 20:38

O portie as servi si eu, dar fara carnat!

RODIMUR 1

19.04.2021, 23:46

Ciorbe nu refuz niciodată...!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz, cu legume si paste