Ciorba cu perisoare de peste si usturoi

de ANCA in Ciorbe, 3 Dec 2012 | 2688 vizualizari

 

..ca-n Delta! Inca o reteta adusa de sot de la Mila 23! o nebunie a iesit!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg babusca/salu/crap/somn/stiuca
  • 6 cartofi potriviti
  • orez
  • 1 ou
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o radacina de patrunjel
  • o cana suc de rosii
  • sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel verde
  • usturoi (dupa gust)
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de peste si usturoi:

Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca.


Se curata si se fileteaza pestele, apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele ramas in urma filetarii se pune la fiert cca 5 min pentru a obtine o supa, care se strecoara.


In zeama aceasta punem cartofii, morcovii, ceapa si radacina de patrunjel, taiate cubulete. Spre sfarsit se adauga ardeiul gras. Cand s-au fiert cartofii, se scoat cam un sfert din ei si se mixeaza cu sucul de rosii si putina zeama, apoi se pune la loc in oala. Se procedeaza asa pentru ca ciorba trebuie sa fie mai groasa, mai cremoasa decat o ciorba clasica.


Carnea de peste tocata se amesteca cu ou, orez, sare si piper, apoi se pun perisoarele in zeama, cu focul la minim. Se fierb la foc mic cateva minute cat sa se umfle rezul si sa se ridice la suprafat.


Se acreste cu otet dupa gust si la sfarsit se adauga mujdeiul (am folosit 2 capatani, e usturoi romanesc si nu prea iute) facut cu zeama din ciorba. Se presara patrunjel si leustean tocat.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Nu uitati ardeiul iute:)

2

Daca va place usturoiul, nu va zgarciti cu el la ciorba asta:) Mare parte din savoare de la el este!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

03.12.2012, 22:39

interesant si bun

Sim0na 1

04.12.2012, 08:58

Am facut si eu, dar fara usturoi, si tare mult ne-a placut!

ANCA 1

04.12.2012, 10:39

Musai cu usturoi, face toti banii!! noia ma vut un usturoi d-ala romanesc, nu era iute, cat era aromat, asa ca am pus 2 capatani si bine am facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare