Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

de mihaelar63 in Ciorbe, 30 Oct 2014 | 5015 vizualizari

 

Am avut pusa la congelat o punguta cu ciuperci salbatice tocate mai marunt. De la inceput cand le-am pus la pastrare destinatia lor era sortita pentru perisoare. Ciorba o prezint in una din farfuriile vechi traditionale ramasa mostenire de la bunica Irina din Salaj

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 150 ml smantana
  • 150 ml iaurt grecesc
  • zeama lamaie -optional
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Perisoare
  • - 700 gr carne tocata vita+ porc
  • -300 gr ciuperci salbatice tocate
  • -2 oua
  • -1 ceapa verde
  • -1 felie gogosar
  • - patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -2-3 linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice:

Curatati si spalati legumele .


Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati .


Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt.


Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va ungeti palmele si formati mici perisoare pe care le asezati pe o planseta .


Cand legumele sunt fierte pe jumatate [ dupa 10-15 minute ]adugati perisoarele din carne si ciuperci .


Puneti si orezul la fiert in ciorba .


dupa ce ati pus perisoarele este suficient ca ciorba sa mai fiarba maxim 10 minute .


Diluati smantana amestecata cu iaurt cu zeama calda din ciorba .


Puneti lactatele in oala amestecand usor .


Dregeti gustul cu zeama de lamaie si serviti ciorba asezonata cu multa verdeata .

 

TIPS-URI

1

Cand puneti perisoarele in ciorba, aceasta nu trebuie sa clocoteasca. Dati flacara focului la minimum. Riscati sa se imprastie perisoarele

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:42

DanaModog 1

16.12.2014, 23:05

Trebuie sa fac arata foarte bine mi s-a facut pofta

mihaelar63 1

16.12.2014, 23:43

Multumsc dana . astept sa postezi preparatul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca