Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Mar 2019 | 3657 vizualizari

 

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele avute in frigider si congelator .Varza de Bruxelles  este deosebita ca forma dar si ca gust , este mai dulce si mai usor digerabila decat varza obisnuita . Am ales sa dau consistenta ciorbei cu ajutorul boabelor de ovaz decorticate . Boabele de ovaz aduc multe beneficii pentru sanatate si fierb mai repede decat orezul . Le ador, pe cuvant de Bucataras :D
    ,, Retete de post creative "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles-eu am avut congelata in acest anotimp
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina apio
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - productie proprie
  • 1 tija marar uscat
  • 1 frunza dafin verde
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri boabe ovaz decorticat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu verzisoare de Bruxelles:

  1.  Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles .
  2. Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute .
  3. Caliti usor legumele in ulei cu mare atentie -ceapa verde se arde mai repede daca nu este supraveghiata .
  4. Adugati pasta de rosii si boiaua . Amestecati si turnati 2 l apa calda deasupra .
  5. Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele   vor da un gust amarui mancarii .
  6. Puneti la fiert verzisoarele si boabele de ovaz . Sarati .
  7. Tot acum se pune cimbrisorul , foaia de dafin si tija de marar .
  8. Dupa 20 minute incercati daca suut fierte verzisoarele si ovazul .
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  10.  Serviti ciorba cu varza de Bruxelles insotita de ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele vor da un gust amarui mancarii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii