Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Mar 2019 | 923 vizualizari

 

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele avute in frigider si congelator .Varza de Bruxelles  este deosebita ca forma dar si ca gust , este mai dulce si mai usor digerabila decat varza obisnuita . Am ales sa dau consistenta ciorbei cu ajutorul boabelor de ovaz decorticate . Boabele de ovaz aduc multe beneficii pentru sanatate si fierb mai repede decat orezul . Le ador, pe cuvant de Bucataras :D
    ,, Retete de post creative "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles-eu am avut congelata in acest anotimp
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina apio
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - productie proprie
  • 1 tija marar uscat
  • 1 frunza dafin verde
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri boabe ovaz decorticat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu verzisoare de Bruxelles:


  1. Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles .

  2. Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute .

  3. Caliti usor legumele in ulei cu mare atentie -ceapa verde se arde mai repede daca nu este supraveghiata .

  4. Adugati pasta de rosii si boiaua . Amestecati si turnati 2 l apa calda deasupra .

  5. Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele vor da un gust amarui mancarii .

  6. Puneti la fiert verzisoarele si boabele de ovaz . Sarati .

  7. Tot acum se pune cimbrisorul , foaia de dafin si tija de marar .

  8. Dupa 20 minute incercati daca suut fierte verzisoarele si ovazul .

  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  10. Serviti ciorba cu varza de Bruxelles insotita de ardei iute si ceapa verde .

 

TIPS-URI

1

Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele vor da un gust amarui mancarii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

27.03.2019, 19:27

Ce idee minunata!

dantes 1

28.03.2019, 09:09

Buna!

CristyGheorghe72 1

12.04.2019, 11:45

test

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din soia