Ciorba de bob

de katty in Ciorbe, 29 Feb 2020 | 3636 vizualizari

 

Considerat printre cele mai vechi legume cultivate, bobul este apreciat inca din antichitate pentru valoarea sa nutritiva.Este bogata in proteine, hidrati de carbon si  un continut apreciabil de vitamine A,B  si C.

Timpul  de gatire  depinde foarte mult de perioada in care a fost recoltat.Daca este recoltat mai tarziu bobul va trebui decojit dupa ce l-am tinut ceva timp in apa calduta. Eu am avut bob cules destul de timpuriu, fraged, fara pielite, care fusese congelat dupa recoltare.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr bob congelat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza
  • 250 gr rosii congelate
  • boia dulce
  • leustean
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bob:

In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate.

In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi  ceapa  tocata fin, pastarnacul taiat cubulete, apoi ardeiul gras cubulete.Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile, le lasam cateva minute sa se inmoaie si adaugam apa cat sa acopere legumele si sa le depaseasca putin.Dupa ce da cateva clocote adaugam si cartoful taiat cubulete.Lasam 10 minute si punem bobul  impreuna cu  apa in care a fiert. Fierbem cat este nevoie  sa se inmoaie legumele si adaugam zeama de varza dupa gust, fiarta separat intr-un vas, piper macinat, boia, sare daca mai este nevoie. Inainte de a opri focul punem leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bob" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole (Minestra)