Ciorba de burta

de adriana_bobu in Ciorbe, 23 Sep 2010 | 7809 vizualizari

 

Este o reteta cunoscuta si ...zic eu ....nu prea complicata....dar adorata de membrii familiei....

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg burta vita
  • un rasol mic
  • 2 cepe
  • 4-5 morcovi
  • o telina
  • 4-5 radacini patrunjel
  • o caciulie usturoi
  • 250 ml bors
  • 3-4 linguri otet
  • 400 g smantana cu min 25% grasimi
  • 2 linguri vegeta (sau sare dupa gust)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pune  la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua fierberea adaugandu-se si legumele (ceapa,morcov, patrunjel, telina) Dupa inca 1/2 ora se scoate burta si rasolul si de asemenea legumele.

Burta se taie fasii iar carnea de pe rasol se desprinde de pe os si se lasa (ori nu) in ciorba.Legumele se paseaza si se adauga piureul in ciorba. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba aflata pe foc ,apoi otetul si se inchide aragazul.Se potriveste de sare (eu pun vegeta)

Se face mujdeiul si se adauga (strecurat) in ciorba si in final se drege ciorba cu smantana desfacuta in cateva linguri de ciorba.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

La Ancuta 1

24.09.2010, 10:53

Corinuta 1

25.09.2010, 22:22

semi56 1

21.11.2010, 23:39

buna daca vrei iti dau de la mama mea reteta de lazania italienesca

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta